Ja, det har du sikkert og da skal du unne deg denne boka. For nå snakker vi om kaker som vi klarer å lage uten å være konditor selv om de ikke blir like feiende fine som Ina- Janine sine men som smaker himmelsk. For en bok! Den er så pedagogisk bygd opp og som er blitt et varemerke for bloggeren bak @matpaabordet.
Som hun skriver i forordet så har de fleste sine kake-favoritter men det går an å utforske å skaffe seg flere og i denne boka er du garantert å finne mange.

Den er delt opp i forskjellige temaer som sjokolade, vanilje, frukt, karamell, krydder, sitrus, nøtter, bær og kokos.
Her får du alt fra kakekjeks til herlige mousse - og ostekaker som også passer perfekt til dessert. Er du ikke kakemons så blir du det i hvert fall.

Det er ikke vanskelig å bake en kake om du følger oppskriften så bruk tid på å lese deg opp på den er hennes råd!
Hun beskriver også ingredienser og utstyr og har med en liste over ofte stilte spørsmål. En omsorgsfull kakebaker er hun som tenker på hvor vi kan feile og hva som gjør at vi vil lykkes.

Her er også sjokoladekake uten mel – for den glutenallergiske og kaker fra øst og vest i verden. Mammas favoritt kake er også med – nemlig kaken fra "de svarte skoger".
Vi går nå inn i en skikkelig kake- baketid med tanke på 17 mai, konfirmasjoner og bryllupp. Fristende til det enorme kakebordet hvor det bakes en kake per person i Norges landstrakte land – et norsk fenomen. Men fremover er det også tid for deilig norsk frukt, bær og ikke minst rabarbra i sesong som kake eller smuldrepai og som serveres med en god iskrem. Den kler sommeren godt!
Ina- Janine har selvsagt også med alle slags grunnoppskrifter og oppskrifter på flere typer boller og gjærbakst.
Her kan du virkelig scale opp kunnskapen din og bli den som leverer den kaken som alle ber om oppskriften på!
Ina forklarer mer om boka
- I denne boken har jeg samlet 90 av mine aller beste kaker, basert på 9 uimotståelige smaker: sjokolade, vanilje, frukt, karamell, krydder, sitrus, nøtter, bær og kokos. Her finner du nye favoritter enten du trenger den perfekte festkaken eller bare vil kose deg med noe skikkelig godt til helgen.
- Tanken med denne boken er å holde det enkelt. Oppskriftene krever altså ingenting utenom det vanlige når det gjelder utstyr eller redskaper. Og kanskje viktigst av alt, kakene består av vanlige ingredienser som du kan kjøpe i dagligvarebutikken.

FOTO Line Dammen
Ina-Janine Johnsen
Ina står bak Mat på bordet, en av Norges mest populære matblogger. Dette er hennes syvende kokebok – alle bestselgere – og tre av bøkene hennes er oversatt til finsk, dansk, tysk og polsk. Ina er sikker på at dette er hennes beste bok hittil. Følg henne på @matpaabordet for mer inspirasjon!

Pris på 399,-.
Du kan kjøpe den her >
friskforlag.no/produkt/skikkelig-gode-kaker