Bilde over Ren fjellbekk
Stjernebartender Per Magnus Haig har satt sammen et utvalg drinker til påskekosen. Søndag 13. april, selveste Palmesøndag, er også akevittens dag. På denne dagen i 1531 fikk den katolske erkebiskopen i Norge, Olav Engelbregtsson levert en flaske akevitt til Steinvikholmen slott i Trondheimsfjorden. Det marker begynnelsen på det som er blitt det norske nasjonalbrennevinet. I dag lages de beste cocktails med akevitt. Noen av dem er enkle å lage – men smaker utrolig godt.
Ren Fjellbekk
4 cl Hellstrøm Aquavit
2 cl Sitronlemonade
Sprite
Drinken bygges i ett vakkert glass fylt med isbiter, med akevitt først, dernest lemonade og toppes med Sprite.
Garner med noe vakkert.

Påskesol
4 cl Arvesølvet
Friskpresset appelsinjuice
Fyll ett vakkert glass med isbiter, tilsett Arvesølv og appelsinjuicen og garner med noe vakkert.

Kveldskos
4 cl Arvesølvet Helt Klar
8 cl Tranebærjuice
Ginger ale
Drinken bygges i ett vakkert glass med isbiter, først akevitt, dernest juice og toppes med Gingerale.

Akevitt Mule
4 cl Arvesølvet
Fentiman Ginger ale
Lime
Drinken bygges i ett glass fylt med isbiter, tilsett akevitt og dernest ginger ale. Skvis inn 2 limebåter og legg dem i drinken, rør om og garner med lime på toppen.

Snøfrisk
4 cl Arvesølvet Helt Klar
Fanta Lemon
Pynt med sitron eller lime
Som vanlig: fyll glasset med is.

– Akevitten er som skapt for deilige cocktails. Enten den er fatlagret eller er en klar akevitt. Her er det krydder og urter som allerede gir drinken dybde og karakter. Så enkelt, så godt, sier Per Magnus Haig. Han driver i dag Kvisle Herregård på Flisa, men har jobbet mange år i inn-og utland, Han har også utgitt boken «En bartenders bekjennelser».